BİTLİS / TATVAN - Cumhuriyet Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda Deprem Seneryosu Tatbikatı gerçekleştirildi.Okulumuzda düzenlenen tatbikatın asıl amacı öğrenci ve tüm okul çalışanlarını doğal afetlere karşı bilinçlendirmektir.

Öğrenciler temsili deprem seneryosu kapsamında siren sesinin çalması ile birlikte Yaşam Üçgeni oluşturup ÇÖK-KAPAN-KORUN konumu aldı.Siren bitiminde öğrenciler, okul idaresi ve öğretmenlerin kontrolünde okulu boşaltarak daha önceden belirlenen toplanma alanında toplandılar. Sınıf öğretmenleri öğrencilere deprem anında yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler verdi. Depremlere karşı öğrencileri bigilendirmek amacıyla yapılan tatbikat başarılı  bir şekilde gerçekleşti.

Haz

Yorucu bir yılın ardından karneleri dağıttık. Karne dağıtımı öncesi yıl boyu yapılan etkinliklerde başarı sergileyen öğrencilerimizi ödüllendirdik. Tüm öğrencilerimize bol kitap okumalı bir tatil diliyoruz.

Haz

Okulumuzda sınıflar arası  kızlar voleybol turnuvası düzenledik. Düzenlediğimiz turnuvada finale kalan 6/A Sınıfı ile 8/A sınıfı arasında geçen mücadelede 8/A Sınıfı müsabakayı 3 - 1 alarak okul şampiyonu olmuştur. Başarılarından dolayı 8/A sınfı öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Ayrıca turnuva boyunca gösterdiği performans ile üstün başarı sergileyen 6/A Sınıfı öğrencisi Gökçe Nil ÖZKUL turnuvanın en değerli oyuncusu seçilmiştir.  Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Haz

Yoğun bir maratondan sonra LGS ye giren 8. Sınıf öğrencilerimize piknik düzenledik. LGS sınavında  güzel bir başarı yakalayan öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Okulumuzu daha güzel yapma çalışmaları kapsamında okulumuzun voleybol sahasını boyayarak daha  güzel hale getirdik. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Haz

1 Haziran 2021 yılında Bitlis kırsalında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Baki Koçak anısına okulumuzda Şehit Jandarma Komando Baki Koçak Sanat Atölyesi ve Resim Sergisi açıldı. Öğretmen ve öğrencilerimizin birbirinden güzel eserleri de düzenlenen açılışla yıl sonunda görücüye çıktı. Açılışa Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ve kurum amirleri katıldı.

May

Okulumuzda yapılan Sınfılar Arası Futbol Turnuvasında şampiyon olan sınıf belli oldu. 7/C sınıfı ile 8/C sınıfı arasında yapılan final maçında 7/C sınıfı müsabakayı 5 - 3 alarak şampiyon olmuştur. Başta 7/C sınıfı olmak üzere turnuvaya katılan tüm sınıfları tebrik ediyoruz.

May

Her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak için tasarlanan "Diyalekt" adlı İngilizce dijital eğitim platformu bakanlığımız tarafından kullanıma sunuldu.

May

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi kapsamında kardeş okulumuzla Mektup Kardeşliği etkinliği düzenledik.

Mrt

Antalyada düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonasında A Minikler 48 kilo kategorisinde öğrencimiz Taha ÖZÇELİK Türkiye 2.si olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.